Logotype

  E-post: info@kretsloppsydost.se

  Kundservice 020-40 43 00

    Följ oss på Facebook

    Följ oss på Youtube

    Följ oss på LinkedIn

  Följ oss på Instagram

Utfyllnad

Kungörelse: Utställning om ny renhållningsordning 2023-2030

Kommunalförbundet Kretslopp Sydost, med medlemskommunerna Kalmar, Mörbylånga, Nybro, Oskarshamn, Sävsjö, Torsås, Uppvidinge och Vetlanda, har på uppdrag av Kretslopp Sydosts förbundsdirektion tagit fram ett förslag till ny renhållningsordning för perioden 2023-2030.

Här finner du förslaget till ny renhållningsordning, bestående av Avfallsplan 2023-2030 och Avfallsföreskrift 2023 (inklusive bilagor): 

Synpunkter lämnas via det digitala formuläret nedan:

Formulär för synpunkter och förslag >>

Förslaget till renhållningsordning finns tillgängligt för granskning här på Kretslopp Sydosts webbplats fram till 31 januari 2022.

Eventuella synpunkter ska vara Kretslopp Sydost tillhanda senast 31 januari 2022.

Efter utställningsperioden värderas och behandlas de inkomna synpunkterna, innan avfallsföreskriften kan antas av respektive medlemskommuns kommunfullmäktige.

Vad är en renhållningsordning?

Varje kommun måste enligt lag (Miljöbalken kap. 15) ha en renhållningsordning bestående av avfallsplan och föreskrifter om avfallshantering i enlighet med miljöbalken.

Föreskriften innehåller bestämmelser och anvisningar för avfallshanteringen och tydliggör även vem som är ansvarar för vad; kommunen, den enskilde eller Kretslopp Sydost.

Kretslopp Sydost använder cookies för ge dig en bättre användarupplevelse. Jag godkänner